Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Seychely

Seychelské souostroví leží v Indickém oceánu východně od Afriky a jižně od rovníku. Světově zcela ojedinělé ostrovy žulového původu, které se mohou pyšnit nejrozsáhlejší soustavou korálových atolů, jsou bezesporu perlou Indického oceánu.

Stát tvoří 115 ostrovů a ostrůvků. Mezi nejčastěji navštěvované ostrovy patří Mahe, Praslin a La Digue. Po dlouhá staletí zůstávala zdejší nádherná příroda lidskému oku utajena.

Teprve na konci 18. století zde Francouzi založili svou první osadu. Nádherné pláže s typickými bizarními balvany, křišťálově průzračná voda, všudypřítomná bujná tropická vegetace či vzácné obří mořské želvy, vše se zde dochovalo ve své panenskosti až do dnešních dnů. Místní obyvatelé si toto bohatství, které jim nadělila příroda, pečlivě ochraňují.

Důkazem je přísná regulace počtu turistů, kteří každoročně na Seychely přijíždějí. Na Seychelách nenajdete obrovské hotelové komplexy, spíše střední a menší hotely. Seychely jsou ideálním místem pro relaxační odpočinkovou dovolenou, pro novomanžele toužící strávit líbánky v romantickém prostředí nebo pro milovníky potápění či šnorchlování, kteří jistě ocení krásu a různorodost podmořského světa.

Odpočinek, relaxace, potápění ale i ekoturistika a sportovní vyžití, to vše mohou svým návštěvníkům nabídnout Seychely. Všech 115 ostrovů, patřících Seychelám, poskytuje nepřeberné množství možností k potápění. Mezinárodně školení instruktoři potápění, z nichž většina je členy asociace PADI - Professional Association of Diving Instructors, pomohou začátečníkům získat první zkušenosti a získat certifikáty jako „Scuba Diver“ či „Open Water Diver“. Noční potápění nebo pikniky na skrytých plážích seychelských ostrovů patří k tomu nejlepšímu, co můžete během dovolené zažít.

Kromě ponorů u hlavních ostrovů Mahé a Praslin se díky rozvinutému potápěčskému byznysu dostanete například i k nevyzpytatelným kaňonům ostrova Desroches. Další skvělou příležitost k potápění pro pokročilé představuje okolí největšího atolu světa Aldabry, které je součástí světového dědictví UNESCO.

Na Seychelách sice není mnoho příležitostí pro milovníky golfu, vše ale kompenzuje jediné 18jamkového hřiště Lémuria Resort Golf Course, řazené mezi 10 nejkrásnějších golfových rezortů na světě. Za poplatek můžete absolvovat lekce s profesionálním trenérem nebo si najmout golfový vozík. Pokud jste ubytováni na ostrově Mahé, máte možnost si zahrát na 9 jamkovém hřišti Seychelles Golf Club.

Přestože noční život není součástí stylu Seychel, Beau Vallon Bay Hotel a Plantation Club se mohou chlubit kasinem. Jinak zde najdete spíše jednodušší druhy zábavy jako je folková hudba, tradiční tance Sega a opékání na rožni. Také rybáři shledají Seychely rájem. Moře je přeplněno marliny, žlutoploutvými tuňáky a mnoha dalšími druhy ryb.

Pobyt zpříjemní oceánské podnebí, které se vyznačuje malými teplotními výkyvy. Na Seychelách je v zimě o 3 hodiny více a v létě o 2 hodiny více oproti středoevropskému času. Teplota vzduchu se pohybuje v rozmezí 27 - 30º C, teplota vody mezi 26 - 27º C. Nejteplejší měsíce jsou březen a duben, naopak červenec a srpen jsou nejchladnější. Zájezd je možné si oživit kombinací jednotlivých ostrovů. Kilometry stříbrně bílých písečných pláží, křišťálově čistá voda, rozmanitá tropická vegetace, bohatá flóra a fauna, zaručují prožití krásné dovolené.

Ostrovy jsou rezervacemi pro mnoho vzácných a nádherných rostlin a ptáků. Vezměte si například legendární kokosový ořech Coco de Mer, který je největším semenem v království rostlin. Tento zvláštní dvojitý ořech byl vzhledem ke své neuvěřitelné podobnosti ženské pánvi obklopen mýty po celé generace a roste pouze v údolí Vallee de Mai na ostrově Praslin.

Měnou je seychelská rupie. Ceny pro turisty a cizince jsou jiné než pro místní obyvatelstvo - jsou výrazně vyšší, tzv. turistické služby je doporučeno hradit pouze v dolarech nebo eurech. S platností od 1. 11. 2008 budou mít návštěvníci ostrovů možnost platit za veškeré služby a zboží v seychelských rupiích. Dříve preferovaná měna Euro tak na Seychelách klesá na významu, nicméně transakce v této i v dalších zahraničních měnách jsou stále možné.

Doporučuje se uhradit si pobyt, včetně plné penze, předem u cestovní kanceláře. Pro vstup do země je zapotřebí platný pas, jehož platnost musí být alespoň o 3 měsíce delší než plánovaný pobyt. Seychely nemají zájem o turisty, kteří by na ostrovy přiletěli a tam chtěli zůstávat "pod širákem". Proto je vyžadováno potvrzení o ubytování. Zdravotní péče je na evropské úrovni, běžně dosažitelná. Seychelané jsou podobní jako jejich životní styl - milí, ostýchaví a přátelští. Oficiální jazyky jsou angličtina, kreolština a francouzština, takže dorozumívání tu není nikdy problém.

Zajímavost
Některé cestovní kanceláře zajistí svým klientům na Seychelách i svatbu. Svatby se dají pořádat na většině seychelských ostrovů, nicméně nejčastěji se ceremonie konají na ostrovech Mahé, Praslin nebo La Digue. Většina hotelů přitom nabízí rozmanité a velmi atraktivní lokace jako třeba exotické zahrady, pláže či haly s výhledem na oceán. Církevní obřad probíhá tradičně v místním kostele nebo v katedrále. Česká republika v případě sňatku v této destinaci uznává obřad jako právoplatný - nemusíte tedy znovu absolvovat formální akt na úřadě v ČR.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 3 580 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko