Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Seychely - dovolená ve Villa Vanilla

Určitě jste někdy snili o místě, na hony vzdáleném dnešnímu shonu, kde byste si celé dny mohli užívat slunce, moře a sladkého nicnedělání na plážích. Na Seychelských ostrovech rozesetých v Indickém oceánu se vám všeho dostane vrchovatě. Jejich krása předčí všechna vaše očekávání a až se vás někdo zeptá, kde jste byli na dovolené, budete moci odpovědět: “V ráji“.

Seychely, které jsou často nazývány “Perlou Indického oceánu“, tvoří celkem 115 ostrovů a ostrůvků ležících jižně od rovníku. Panuje na nich tropické podnebí, proto jsou porostlé bujnou vegetací. Při pohledu z výšky vypadají jako zelené korálky roztroušené v azurových vodách oceánu. Převažující zelenou a modrou barvu pak doplňují ještě bílé pásy nádherných písečných pláží, které se velmi pozvolně svažují do průzračné vody, jež je domovem pro pestrobarevnou podmořskou faunu. Teplota vzduchu se po celý rok pohybuje okolo 30°C, Seychely jsou tak ideální destinací pro celoroční dovolenou. Jsou vzdáleny vzdušnou čarou přibližně 1 500 kilometrů od východního pobřeží Afriky a 9 000 kilometrů od Evropy.

Seychelské ostrovy je možné rozdělit na dvě části - vnější a vnitřní. Vnější ostrovy jsou tvořeny zejména granitovými skalami, zatímco vnitřní jsou většinou korálové ostrovy, tedy atoly. Jen zlomek z celkem 115 ostrovů je však obydlen. Prvními osadníky Seychel byli až v 18. století francouzští námořníci. Díky poměrně pozdnímu osídlení se ostrovům podařilo si uchovat své originální a jedinečné kouzlo. Zdejší nádherná příroda tak zůstávala po dlouhá staletí utajena lidskému oku.

Seychelské ostrovy vynikají opravdu překrásnou přírodou, která nemá jinde na světě obdoby. Ve svěží zelené krajině roste více než 700 druhů kvetoucích rostlin a na 80 druhů dřevin. Naprostým unikátem z říše rostlin je kokosový ořech Coco de Mer, který je největším semenem na světě. Tento dvojitý ořech svým tvarem připomíná ženskou pánev, proto je také opředen řadou mýtů. Obdivovat jej můžete pouze na ostrově Praslin v údolí Vallee de Mai. Další veledůležitou rostlinou na ostrovech je kokosová palma, z níž se vyrábí kokosový olej a mléko. 

Největším lákadlem na Seychelách jsou nekonečné pláže tvořené jemným bílým pískem, nad nimiž se sklání palmy poskytující příjemný stín. Zdejší pláže omývané tyrkysovými vodami oceánu jsou naprosto jedinečné. Nemusíte na nich totiž hledat místečko, kde byste si rozložili lehátko nebo deku - často je totiž celá pláž určená jen a jen vám. Seychely jsou tak rájem pro milovníky pláží a koupání. Pláže se táhnou v délce mnoha kilometrů a lemují téměř každý ostrov kolem dokola. Místy jsou liduprázdné pláže přerušeny balvany a skalisky z černé žuly, které jsou dokonalým poznávacím znamením seychelského pobřeží.

Okouzlující Indický oceán je pak obrovským lákadlem pro milovníky koupán a vodních sportů. Skvěle odreagovat se můžete například při rybaření, vodním lyžování, windsurfingu, parasailingu anebo jízdě na banánu. Nabízí se také výlety na plachetnicích, šnorchlování nebo potápění, při kterém objevíte pod mořskou hladinou skutečný ráj. Korálové útesy v blízkosti ostrovů obývají různé druhy ryb a také želvy. Potápění na Seychelách je vskutku nádherné a nezapomenutelné, pro mnoho potápěčů je tato lokalita tou nejlepší na světě.

Na největším seychelském ostrově Mahé byl v blízkosti letoviska Port Glaud v roce 2008 vystavěn rodinný penzion Villa Vanilla. Penzion je zasazen do lůna přírody a svým konceptem se diametrálně odlišuje od běžných hotelových komplexů. Villa Vanilla je ryze českým penzionem, který nabízí nerušený pobyt na hranici národního parku Morne Seychelles National Park a nádherné výhledy na oceán a okolní přírodu. Leží vzdušnou čarou asi 150 metrů od moře (10 minut chůze) a poskytuje ubytování v šesti luxusně zařízených dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky. 

Všechny pokoje jsou vybaveny nábytkem z Indonésie, mají vlastní koupelnu s WC a velkou terasu. Nechybí klimatizace, TV/DVD/FM, sejf, ani minibar. Jednotlivé pokoje se od sebe liší pouze polohou v penzionu, tedy výhledem na okolní přírodu. Ve všech se vám však dostane toho nejlepšího servisu. Snahou bylo vytvořit místo, které bude opravdu příjemné a bude splňovat veškerá přání a sny klientů. Díky její poloze si ve Villa Vanilla můžete vychutnávat klid a pohodu tohoto neskutečně krásného koutu světa.

Součástí penzionu Villa Vanilla je otevřená společenská hala postavená v africkém stylu, kde mohou hosté trávit volný čas. V hale se nachází také bazén vkusně zasazený do zahrady plné zeleně. Můžete se koupat, relaxovat na lehátkách se slunečníky, nebo si u baru dát skleničku něčeho dobrého a prohodit pár slov s příjemnou domorodou obsluhou. Bar je zásobován všemi na Seychelách dostupnými nápoji, ale také těmi, které znáte z Evropy. Objednat si tak můžete místní pivo, víno nebo běžné nealkoholické nápoje. 

V hale jsou servírovány snídaně a večeře. Kdo by měl zájem, může během dne ve Villa Vanilla samozřejmě také poobědvat. Pokrmy jsou připravovány v profesionálně vybavené kuchyni pod rukama seychelského kuchaře Cédrica. Ten vám také každý večer osobně naservíruje tradiční seychelskou nebo klasickou evropskou kuchyni. Cédric pochází z početné rodiny a jeho sestry se zase starají o již zmíněný bar. 

Villa Vanilla vás potěší osobním přístupem, rodinnou atmosférou a zaručí příjemné prožití vaší vysněné dovolené.  Pokud si ve Villa Vanilla objednáte pobyt, máte v ceně zahrnut také odvoz z a na letiště při příletu a odletu. Penzion se nachází cca 30 minut jízdy od letiště a od hlavního města Mahé. Villa Vanilla je rovněž skvělým výchozím místem pro poznávání krás ostrova Mahé, ale podnikat můžete také výlety na okolní ostrovy, jako jsou Praslin, La Digue nebo Bird Island. Na Seychelách je neustále co objevovat a vaše návštěva těchto tropických ostrovů pak dostane úplně jiný rozměr.

Seychely jsou zkrátka ideálním místem pro dovolenou. Dokonale si odpočinete, získáte plno netradičních zážitků a prožijete nejedno dobrodružství. Vydejte se na zajímavou cestu do míst, po kterých jste vždycky toužili a o nichž jste snili. Vydejte se na Seychely!

- PR článek - 

Villa Vanilla
Port Glaud, Mahe, Seychelles 
Tel. SEY: +248 2 516 025 
Tel. CZ: +420 608 550 280

info@dovolena-seychely.cz 
www.dovolena-seychely.cz/cs

 

Článek byl zobrazen 11 024 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko